Bevat Roundup glyfosaat?

Bevat Roundup glyfosaat?

Glyfosaat, de werkzame stof gebruikt ter bestrijding van onkruid,  is een van de hoofdbestanddelen van Roundup. Meer info omtrent dit onderwerp vindt u verder in dit artikel .

 

1)   Wat is de werking van glyfosaat in Roundup ?

Glyfosaat is een niet-selectieve onkruidverdelger die de groei van onkruid tegengaat. Deze werkzame stof behoort tot een van de doeltreffendste onkruidverdelgers waarmee u de hardnekkigste onkruidsoorten reeds bij de wortel aanpakt.

Het is aangewezen om de doseringsrichtlijnen aangeduid op de verpakking te respecteren. Het overschrijden van de aanbevolen dosering is zinloos. Hierover vindt u meer informatie via bovenvermelde website.

 

2)   Wat zijn de voordelen van glyfosaat ?

Het gebruik van glyfosaat wordt omwille van zijn ongeëvenaarde doeltreffendheid aangeprezen door talloze tuinliefhebbers en hoveniers.

De wortels worden snel bereikt. De resultaten zijn bijgevolg na 48 uur al merkbaar. Dankzij het glycosaat in de « Roundup Exel » formule worden ook hardnekkige gewassen bestreden. Zo worden kweekgrassen, distels en bramen in slechts twee dagen verdelgd.

Glyfosaat is zeer doeltreffend, ongeacht het type onkruid of het te behandelen oppervlak, en is zowel geschikt voor regelmatig als voor eenmalig gebruik.Site Explorer Site Explorer